17 decembrie
— Bună seara! Sunt studentă în an terminal la Litere și, din păcate, am restanță la dumneavoastră. […] Mi-ați putea spune, vă rog frumos, ce trebuie să fac să scap de restanță/în ce constă evaluarea?
— Ca să scăpați de restanță (am sentimentul că v-am produs un necaz asemănător cu râia) trebuie să refaceți acasă examenul scris.
— Credeam că am scăpat de scabie, dar se prea foarte să fi recidivat sub forma unui Alzheimer de moment… În ce constă examenul? Ce trebuie să fac?
— Vă rog să închidem dialogul urgent. Comunicați-mi nota (cifra) care vă este convenabilă să o trec în catalog.
— Îmi pare rău că v-am deranjat, nu am intenționat să vă supăr sau să vă provoc un disconfort. Eu aș vrea 8, doar pentru că la eseu consider că mă descurc binișor, dacă nu, sunt mulțumită cu oricât doriți dumneavoastră, atât timp cât e de trecere. Dacă o să vă răzgândiți și o să doriți lucrare, am să mai verific mail-ul. Voi fi grupa a VIII-a, seria a II-a, anul al III-lea. Urmează să se efectueze transferul meu din grupa a II-a, seria 1, astfel încât cred că v-ar fi mai ușor dacă doar anunțați la secretariat nota, dar cum doriți. Încă o dată, îmi pare sincer rău.
(peste câteva zile)
— Bună ziua, voiam să vă întreb dacă mi-ați trecut cumva nota, pentru că în catalogul electronic nu apare și uneori mai dă eroare, iar eu ar trebui să îmi achit toate restanțele la care am notă, de aceea m-ar ajuta să știu situația…
— Nota aceea 8 pe care mi-ați îngăduit să v-o pun? N-am trecut-o încă, dar mâine, cred, și nu vă mai încurc.
— Nu am intenționat să vă supăr sau să…
Text apărut la rubrica Catagraf
din INFINITEZIMAL 16 (2021)